✿◕‿◕✿ #StayAtHome #KitaMestiMenang #jagajarak #socialdistancing #disiplindiri #selfdiscipline #penjarakansosial #staysafe
12
Sajian dan Pengendalian Makanan dalam Komuniti
RM22.10 RM25.00
Sajian dan Pengendalian Makanan dalam Komuniti
Price RM22.10 RM25.00
Product SKU 9789672210955
Size (L x W x H) 32 cm x 23 cm x 1 cm
Availability In Stock
Quantity
Description

Sajian dan Pengendalian Makanan dalam Komuniti

Noor Azniza Ishak, Jamaludin Mustaffa, Mohd Khairuddin Talib, 2019

ISBN 978-967-2210-95-5, 82 hlm., RM25.00

 

Buku kajian tentang aspek kebersihan sajian makanan pengendaliannya agak sukar ditemui. Menyedari hakikat ini, penulis menghasilkan sebuah monograf yang membincangkan dua aspek tersebut untuk dikongsi kepada pembaca. Besar harapan penulis agar pembaca dapat memahami serta menyedari bahawa aspek kebersihan sajian dan pengendalian makanan bukanlah satu perkara yang boleh dianggap remeh dalam kehidupan seharian.

 

Di samping itu, monograf ini juga menyentuh program pengendalian makanan yang dijalankan terhadap pengendali makanan. Perkara yang menariknya tentang buku ini ialah kebanyakan artikel yang ditulis itu menggunakan hasil dapatan kajian sebenar yang telah dilakukan sendiri oleh penulis artikel tersebut. Dengan kata lain, setelah selesai melakukan penyelidikan bagi sesuatu tajuk tertentu dan di kawasan tertentu, penyelidik meringkaskan penemuannya dan dikongsi hasil penemuan itu dalam buku ini. Buku ini amat sesuai untuk dijadikan bahan rujukan oleh penyelidik, pelajar universiti dan juga sebagai bacaan umum.

Reviews (0)
view all
back
0
0 reviews