✿◕‿◕✿ #StayAtHome #KitaMestiMenang #jagajarak #socialdistancing #disiplindiri #selfdiscipline #penjarakansosial #staysafe
20
Perakaunan Kewangan
RM65.60 RM82.00
Perakaunan Kewangan
Price RM65.60 RM82.00
Product SKU 9833282083
Availability Out Of Stock
Description

Perakaunan Kewangan

Engku Ismail Engku Ali, Robiah Abu Bakar, Faudziah Hanim Fadzil & Syed Soffian Syed Ismail, 2005

ISBN 983-3282-08-3, 378 hlm., RM 82.00

 

Buku ini membincangkan aspek asas berkaitan dengan perakaunan kewangan yang meliputi aspek merekod, mencatat, melapor dan mempersembahkan maklumat kewangan mengikut keperluan piawai perakaunan. Buku ini terdiri daripada 11 bab menekankan kepada item-item yang terdapat dalam lembaran imbangan khususnya yang berkaitan dengan aset dan liabiliti semasa.

 

Empat bab yang pertama daripada buku ini adalah berkaitan dengan konsep yang berkaitan dengan rangka kerja konseptual bagi perakaunan kewangan dan pelaporan kewangan dan penyatapenyata kewangan yang perlu disediakan. Bab seterusnya adalah perbincangan secara menyeluruh bagi setiap item aset dan liabiliti semasa yang terdapat di dalam lembaran imbangan.

 

Melalui kaedah penyampaian yang mudah dan ringkas, para pembaca dihidangkan dengan perbincangan mengenai sesuatu konsep dan seterusnya diselitkan dengan contoh yang bersesuaian supaya para pembaca dapat memahami dan memperoleh manfaat yang maksimum daripada buku ini.

Reviews (0)
view all
back
0
0 reviews